CONCA-TEROL 2018

LA RUTA

Ruta entre les ciutats de Conca i Terol passant pels pobles de Las Majadas, Tragacete i Albarracín. 
El recorregut és bàsicament per carreteres asfaltades.
El primer tram, entre Conca i Las Majadas, no té cap altra complicació que la pujada cap a Las Majadas. Val la pena, evidentment, visitar Conca i, un cop a Villalba de la Sierra, desviar-se cap al "ventano del Diablo". Segurament també tindreu temps de fer un cop d'ull a "Los callejones", prop de Las Majadas, un paratge amb formacions rocoses similars a les de la Ciudad encantada.  
El tram entre Las Majadas i Tragacete el fem per la carretera que porta a Uña, desviant-nos per anar al refugi de los Halcones i, allà, desviant-nos cap a l'est pel GR 66. Caldrà fer un corriol de pujada prou accessible i un tram no gaire llarg de baixada una mica més complicat. Aquest tram podria tenir altres variants: o bé seguir el GR 66 des de Las Majadas (amb trams poc ciclables), o bé anar per petites carreteres per Vega del Codornio, passant pel naixement del riu Cuervo (variant amb més desnivell).
De Tragacete a Albarracín seguim per la carretera. L'única complicació és la pujada inicial al puerto del Cubillo. A part del propi Albarracín, ciutat medieval molt ben conservada trobareu altres punts d'interès on aturar-vos: el naixement del riu Tajo, la Hoz de Calomarde, la cascada Batida, etc.
En l'últim tram, d'Albarracín a Terol, us podeu entretenir tant com vulgueu pel paratge de "los pinares de Rodeno", badant pels camins adaptats per veure les pintures rupestres.  
https://ca.wikiloc.com/rutes-cicloturisme/conca-terol-per-la-serrani-de-cuenca-23683774

FOTOGRAFIES

Casc antic de Conca des del castell de la ciutat

El "ventano del Diablo", molt a prop de Villalba de la Sierra

Daines pasturant al capvespre prop de Las Majadas

El paratge de "los callejones" 


Baixant pel GR cap a Tragacete


Accés a la Hoz de Calomarde

El camí adaptat amb passarel·les de la Hoz de Calomarde


La cascada de Calomarde

Albarracín al capvespre
Els cingles d'arenisca vermella del paratge de "los pinares de Rodeno"