ALTO TAJO 2013ETAPES

JORNADA  DIARECORREGUT
KM 
128 marçGranollers / Santa Eulalia - Orihuela de Tremedal Cotxe/bici20
229 marçOrihuela de Tremedal  - Peralejos de las TruchasBici56
330 marçPeralejos de las Truchas - Torete Bici54
431 marçTorete - Santa Eulalia / GranollersBici/cotxe100
TOTAL230
En aquest enllaç trobareu el recorregut de la sortida:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4216824FOTOS DEL VIATGE La carretera que puja a Chequilla
Els primers quilòmetres de la ruta pugen suaument fins al bonic poble d'Orihuela. Una mica més enllà hi ha el coll que dóna accés a la província de Guadalajara.
La carretera que porta a Chequilla passa per paratges tristament cremats, però tot i així val la pena per les formacions rocoses que hi ha a l'última part.


Després de creuar la carretera CM-210, alguns tracks indiquen seguir una pista per evitar seguir la carretera fins al llit del Tajo. Aquest camí acaba sent un corriol impossible per alforges que porta al pont de la fotografia. Si aneu carregats, recomanem fer el tram de carretera; si no, haureu de carregar bicicleta i alforges a l'esquena.

El tram del pista que passa per l'engorjat del Tajo és ciclable amb bicicletes mixtes, sense pedres ni grans desnivells.

Aquesta àrea és una zona popular d'esbarjo i durant els dies festius hi trobareu força gent.


El barranco de La Hoz                                                           Val la pena creuar el barranco de la Hoz. És un curt però bonic congost de gres vermell i arbres magnífics. A primera hora, quan hi vam pasar nosaltres, estàvem sols amb les nostres alforges.


Un racó del Santuari de la Hoz
                                                  
El poble de Molina de AragónEl poble de Molina de Aragon té un nucli antic prou interessant. Està situat a les faldes d'un turonet resseguit per unes muralles medievals. No us oblideu de provar la rebosteria de la zona, les madalenes ens van deixar un record imborrable.


                                                  

Fent benzina en algun lugar de la Mancha
                                            
Ancha es Castilla, diuenSorpresas te da la bici; la bici te da sorpresas
                                         Pedalant prop de les mines i el poble d'Ojos Negres
                                        


Castell de Peracense. Camuflatge a la roca
Anant amb bicicleta, hi ha trobades casuals que tenen un conseqüències tant inesperat com felices. Aquí, prop de Villar de Salz, vam dinar paella amb unes famílies de Badia del Vallès.

Pedalant per la carretereta que passa per Ojos Negros fins a Santa Eulàlia: cicloturisme relaxant. Ni rastre de cotxes, baixada suau i horitzons llunyans.


Caldrà desviar-vos una mica i fer una mica de desnivell per arribar al castell de Peracense, però les vistes valen molt la pena.                                             
DADES


Dificultat: el terreny no és excessivament dur, a excepció del tram de Chequilla. Els trams de pista tampoc no suposen cap dificultat.
Com arribar-hi: en el nostre cas, en cotxe.
On dormir: hi ha alguns allotjaments, sobretot a Peralejos de las Truchas, que és la població més turística. En el nostre cas, a la Pensión Pura ens van protegir d'una nit de pluja per un preu mòdic. Per passar una nit, podreu trobar racons discrets per plantar la tenda.
Consells: és recomanable fer l'últim tram pels pobles d'Ojos Negros i Peracense, per una carretera còmode i molt agradable.